Ondervoeding in Nederland, WHO CARES?

Zowel eenzaamheid als verminderde beweging zijn risico’s voor ondervoeding en een crisisopname. In 2014 werd een lichte stijging in het percentage ondervoede ouderen waargenomen. Het percentage ondervoede thuiswonende ouderen wordt geschat op 35, in ziekenhuizen op 10 procent en in verpleeghuizen op 16,7 procent.
ondervoeding-nederland-haring-450Recent bezocht ik een alleenstaande vrouw van 87 jaar, zelfstandig wonend in een klein dorp. Haar geheugen is achteruit gegaan en het lopen wordt lastiger. Mevrouw blijft binnen en ze ontvangt weinig bezoek. Ze is mager. Sinds kort komt de thuiszorg twee maal daags en haalt familie haar boodschappen. Ze wacht op een plaats in het verpleeghuis. De stap naar een beschikbare tweepersoonskamer is te groot voor haar. Hoewel de huisarts regelmatig komt is er geen beleid op het voorkomen van eenzaamheid en ondervoeding ingezet.

Lees verder op Skipr:
http://www.skipr.nl/blogs/id2265-ondervoeding-in-nederland-who-cares.html#sthash.TfOsHPrc.dpuf

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *