Ayurveda positief voor kwetsbare oudere met dementie

Een oudere vrouw is ernstig verzwakt, onzeker, verminderde spraak, geheugen, depressie en fysieke activiteit. Na een onderzoek constateert een geriater dementie. Vanwege een geschiedenis van hart- en vaatziekten wordt gedacht aan vasculaire dementie.

knoflook-450Drie dagen na de constatering van dementie raakt de vrouw in coma en verblijft tien dagen in het ziekenhuis. Bij thuiskomst valt zij opnieuw. In overleg met de huisarts kiest de familie voor een begeleiding van westerse geneeskunde en Ayurveda. Langzaam wordt een verbetering op fysiek emotioneel en mentaal niveau geconstateerd. Na drie maanden loopt zij met een rollator, waardoor zij ook cognitief vooruit gaat. Na nog drie maanden loopt zij met Nordic walking stokken. Het gebruik van medicijnen kan worden verminderd. Mevrouw blijft mentaal, emotioneel en fysiek redelijk stabiel terwijl anderen in het huis waar zij woont fysiek en mentaal achteruit zijn gegaan, agressie vertonen of zijn overleden.

Lees het gehele artikel op Skipr:

http://www.skipr.nl/blogs/id2286-ayurveda-positief-voor-kwetsbare-oudere-met-dementie.html#sthash.u16QI4Vf.dpuf

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *